17 آبان 1396 In اخبار 0 نظر

ذخیره 115 نمونه خون بندناف نوزاد در بانک خون بندناف رویان سیستان و بلوچستان

مسئول دفتر بانک خون بند ناف رویان جهاددانشگاهی سیستان و بلوچستان از ذخیره 115 نمونه خون بندناف نوزاد در بانک خون بندناف رویان استان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی سیستان و بلوچستان، صفورا آقاحسنی 16 آبانماه در دیدار با مدیر اداره روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد استان با بیان اینکه از ابتدای فعالیت دفتر نمایندگی بانک خون بندناف رویان استان تاکنون 144 قرارداد منعقد و به مرکز ارسال شده است، اظهار کرد: از این تعداد 20 قرارداد به دفتر استان برگشت داده شده است.
وی با اشاره به اینکه دفتر بانک خون استان دارای دو دفتر در بیمارستان‌های تامین اجتماعی و علی بن ابی طالب زاهدان است، ادامه داد: 95 درصد پرونده‌ها در شعبه یک(بیمارستان تامین اجتماعی) تشکیل می شود.
مسئول دفتر بانک خون بند ناف رویان جهاددانشگاهی سیستان و بلوچستان از ذخیره سازی 115 نمونه خون بندناف نوزاد در بانک خون بندناف رویان استان خبر داد و افزود: با توجه به تازه تاسیس بوده دفتر بانک خون بند ناف جهاددانشگاهی استان و تبلیغات محیطی انجام شده این میزان از ذخیره‌سازی نشان از ارتقاء سطح آگاهی عمومی هم‌استانی‌ها ما دارد.
آقاحسنی اضافه کرد: در راستای تبلیغات و معرفی دفتر بانک خون بندناف و مزایای و پیامدهای ذخیره سازی خون بندناف در استان نشست‌های مستمری با رئیس و معاونین آموزشی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، روسای بیمارستان های تامین اجتماعی و علی بن ابی طالب، روسای زایشکاه‌های سطح شهرستان زاهدان و معاون آموزشی و کارشناسان اداره کل آموزش و پرورش استان انجام خواهد گرفت.
وی یادآور شد: بانک خون بند ناف رویان جهاددانشگاهی از زمان تاسیس، فعالیت خود را در راستای اطلاع رسانی به خانواده هایی که در آستانه تولد فرزند بوده و نیاز به ذخیره سازی سلول های بنیادی دارند، آغاز کرده است.
مسئول دفتر بانک خون بند ناف رویان جهاددانشگاهی سیستان و بلوچستان گفت: خون بند ناف منبعی از سلول‌های بنیادی خون‌ساز است و می‌تواند در روند درمان بیماری‌های بدخیم مورد استفاده قرار گیرد که بسیار مهم و ضروری است تا همه اقشار جامعه و خانواده‌ها از علت ذخیره‌سازی و موارد استفاده خون بند ناف اطلاع و آگاهی داشته باشند.
آقا حسنی اظهار داشت: سلول‌های بنیادی همانند خون در تمامی جراحی‌ها و درمان بیماری‌های خونی از اهمیت بسزایی برخوردار هستند.
وی ادامه داد: خون بند ناف مملو از سلول های بنیادی خون‌ساز است که در بیماری هایی که منشا خونی دارند همچون انواع سرطان خون، تالاسمی، کم خونی های مادرزادی و نقص سیستم ایمنی بیماری نقص سیستم ایمنی با استفاده از سلول های بنیادی خون بندناف قابل درمان هستند.
مسئول دفتربانک خون بند ناف رویان جهاددانشگاهی سیستان و بلوچستان افزود: میزان نرمال و مطلوب خون در هر بند ناف نوزاد 200 سی سی خون می باشد.
آقاحسنی با اشاره به اینکه 600 میلیون سلول زنده باید در خون بندناف وجود داشته باشد، گفت: خون بندنافی که دارای تمامی این شرایط باشد می توان برای ذخیره‌سازی آن اقدام کرد و تا 25 سال آن را ذخیره‌سازی نمود.