01 آذر 1396 In اخبار 0 نظر

برگزاری کارگاه آموزشی بانک خون بندناف در مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی زاهدان

به منظور آشنایی بیشتر دانشجویان با بانک سلولهای بنیادی خون بند ناف رویان جهاددانشگاهی و نیز معرفی اقدامات بانک خون بند ناف کارگاه آموزشی در این زمینه در مرکز آموزش عالی علمی کاربردی جهاددانشگاهی زاهدان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی سیستان و بلوچستان، کارگاه آموزشی بانک سلولهای بنیادی خون بند ناف رویان جهاددانشگاهی 29 آبان ماه در محل مرکز آموزش عالی علمی کاربردی جهاددانشگاهی زاهدان برگزار شد.
در این کارگاه آموزشی مسئول دفتر بانک خون بند ناف رویان جهاددانشگاهی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه پدران و مادران می توانند زین پس سلامتی را هم پس انداز کنند، اظهار داشت: خون موجود در بندناف نوزاد که در هنگام تولد دور ریخته می شود سرشار از سلولهای بنیادی است که می شود آنها را ذخیره سازی کرد.
صفورا آقاحسنی ادامه داد: تنها یک بار برای هر فرد در طول زندگی و در هنگام تولد فرصت ذخیره سازی سلولهای بنیادی خون بند ناف وجود دارد لذا قشر دانشجو و فعالان این عرصه باید فرهنگ سازی و اطلاع رسانی دقیق و گسترده را در این راستا داشته باشند.
وی یادآور شد: با سلولهای بنیادین خون بند ناف نوزاد می توان بیش از 80 نوع بیماری را درمان کرد و برخی از بیماری های بدخیم از قبیل انواع سرطان های خون، تالاسمی، کم خونی مادرزادی و بیماری های نقص سیستم ایمنی نیز با این سلولها قابل درمان هستند.
مسئول دفتر بانک خون بند ناف رویان جهاددانشگاهی سیستان و بلوچستان گفت: ذخیره سازی خون بند ناف نوزاد در کشورمان ایران و در بانک سلولهای بنیادی خون بند ناف رویان بیش از 12 سال است که انجام می شود و در این استان نیز دو دفتر در بیمارستان‌های تامین اجتماعی و علی بن ابی طالب زاهدان جهت خدمت رسانی به خانواده ها در زمینه ذخیره سازی خون بند ناف نوزاد دایر و فعال می باشد.
آقاحسنی با بیان اینکه میزان نرمال و مطلوب خون در هر بند ناف نوزاد 200 سی سی خون است، افزود: 600 میلیون سلول زنده باید در خون بندناف وجود داشته باشد و خون بندنافی که دارای تمامی این شرایط باشد می توان برای ذخیره‌سازی آن اقدام کرد و تا 25 سال آن را ذخیره‌سازی نمود.
وی بیان داشت: امکان ثبت نام به صورت مراجعه حضوری به دفاتر نمایندگی بانک خون بند ناف رویان در سراسر کشور و یا به صورت آنلاین و از طریق مراجعه به سایت بانک خون بندناف رویان به آدرس www.rsct.ir  فراهم می باشد.
مسئول دفتر بانک خون بند ناف رویان جهاددانشگاهی سیستان و بلوچستان اظهار کرد: از دانشجویان به عنوان قشر فرهنگی جامعه خواستاریم تا با اطلاع رسانی و آگاهی بخشی‌های مستمر و گسترده خود، بانک سلولهای بنیادی خون بندناف رویان را در پیشبرد و تحقق اهدافش و داشتن جامعه‌ای سالم یاری رسانند.