24 تیر 1396 In اخبار 0 نظر

سرپرست معاونت پژوهشی و فناوری جهاددانشگاهی سیستان و بلوچستان گفت: کمبود صنایع فرآوری در سیستان و بلوچستان، نبود دستگاه های کاشت، داشت و برداشت پیشرفته و با فناوری روز باعث شده که از قابلیت های استان در بخش گیاهان دارویی به خوبی استفاده نشود.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی سیستان و بلوچستان، فرح حیدری در این باره اظهار داشت: با توجه به قابلیت های اقلیمی استان، شرایط بسیار مناسبی برای کشت گیاهان   به ویژه گیاهان دارویی در استان وجود دارد.

وی افزود: به دلیل قابلیت سیستان و بلوچستان و همچنین شرایط خشکسالی آن، گیاهان بومی این استان مقاوم است که جهاد دانشگاهی با توجه به این قابلیت تصمیم گرفته است برای حفظ این گیاهان در استان دهکده گیاهان دارویی ایجاد کند. وی ادامه داد: این اقدام با دو هدف حفظ گیاهان بومی و تحقیق در این زمینه با توجه به ظرفیت های گیاهان استان انجام می شود تا بتوانیم با تحقیق در این زمینه از آن در صنایع غذایی و تولیدات دارویی استفاده کنیم، جذب گردشگر در استان و به ویژه اشتغالزایی، مهم ترین هدف ما برای راه اندازی این دهکده است.

سرپرست معاونت پژوهشی و فناوری جهاددانشگاهی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: برنامه داریم کل استان را تحت پوشش قرار دهیم و چنین دهکده ای را ایجاد کنیم. این مسئول بیان کرد: برای ایجاد دهکده گیاهان دارویی ابتدا در سیستان و بعد در بلوچستان اقدام می کنیم که در این زمینه در سیستان زمین شناسایی شده و در رابطه با آب و خاک آن بررسی ها در حال انجام است و در نظر داریم که در هر دو بخش کشت بهاره داشته باشیم، در این دهکده بیشتر به تولید گیاهانی می پردازیم که بازار خوبی در ایران دارد و حتی قابلیت صادرات به خارج از کشور را داشته باشد به همین دلیل اولین دوره گیاهان دارویی آبان ماه در استان برگزار شد.

به گفته وی چابهار قابلیت های خوبی در تولید گیاهان دارد.

حیدری ادامه داد: خاش نیز منطقه بسیار مستعدی برای تولید گیاهان دارویی است که در این منطقه مطالعات در حال انجام است تا بدانیم به کاشت چه گیاهانی بپردازیم، نمونه آب و خاک آن را گرفتیم و به پژوهشکده گیاهان دارویی برای بررسی نهایی ارسال کردیم.

وی خاطرنشان کرد: در منطقه سیستان همه شهرها آب و خاک یکسانی دارند به همین دلیل دهکده گیاهان دارویی با کشت بهاره در زابل ایجاد می شود، چای ترش هم در بلوچستان و هم در سیستان قابلیت کشت دارد و در هر دو منطقه به تولید آن می پردازیم.

سرپرست معاونت جهاددانشگاهی سیستان و بلوچستان گفت: مهم ترین دلیل ناشناخته بودن گیاهان دارویی این است که اطلاع رسانی درستی برای معرفی آن انجام نشده است و با کمبود جدی نیروی متخصص مواجه هستیم، صنایع فرآوری این بخش نیز بسیار کم است و با وجود قابلیت خوبی که استان در این زمینه دارد، دستگاه های کاشت، داشت و برداشت، پیشرفته و مطابق با فناوری روز نیست.